Keittiön säilytysjärjestelmät

Toimivat säilytysjärjestelmät ovat oleellinen osa käytännöllistä keittiötä. Keittiön tilankäyttö optimoidaan tehokkailla säilytystilaratkaisuilla. Keittiön kaappeihin ja laatikoihin on saatavissa erilaisia lokerikkoja, tilanjakajia ja telineitä, joilla säilytettävät asiat saadaan pysymään järjestyksessä. Seinähyllyjen avulla voidaan keittiön tyhjät seinäpätkät ja kulmat hyödyntää säilytystilana. Keittiön välitilaa voidaan myös hyödyntää säilytystilana käyttämällä esimerkiksi erilaisia kiskoihin kiinnitettäviä koukkuja tai koreja.

Lääkekaapit ja ensiapukaapit

Seinälle kiinnitettävällä lukollisella lääke- tai ensiapukaapilla varmistetaan, että perheen pienimmät eivät pääse käsiksi lääkkeisiin. Lääke- ja ensiapukaappeja on saatavilla eri kokoisina.

Pyykkikaapit

Pyykit on kätevä lajitella kaappiin sijoitettuihin ulosvedettäviin korkeisiin korilaatikkoihin. Pyykkikaapeissa on tuuletusaukot sekä ylhäällä, jotka takaavat riittävän ilmanvaihdon kaapissa.

Rulokaapit

Kaikkien keittiökoneiden ei aina tarvitse olla esillä. Yksi vaihtoehto on sijoittaa pienet keittiökoneet, kuten vedenkeitin tai leivänpaahdin rulokaapin sisään, jolloin ne on helppo ottaa käyttöön tarvittaessa. Kaappiin sijoitetut sähköpistokkeet viimeistelevät laitteiden käyttömukavuuden ja siisteyden.

Apteekkarin kaapit

Kapeaan ja syvään kaappiin voidaan asentaa käytännöllinen apteekkarin kaappi. Se on kokonaan ulosvedettävä, molemmilta puolilta avoin hyllyillä jaettu kaappi, joka on omiaan esimerkiksi ruokatarvikkeiden säilytykseen.

Laatikostot

Hiljaisesti avautuvat nykyaikaiset laatikostot tekevät keittiötyöskentelystä lähes äänetöntä. Alakaappien tilalle ovat suomalaisissakin keittiöissä yleistyneet keittiön laatikot. Alakaappien perältä voi olla hankalaa kaivaa kattiloita tai muita keittiötarvikkeita. Syvät laatikot on helppo vetää kokonaan esille, jolloin laatikon perälläkin olevat padat tai kattilat on helppo nostaa esille. Syvät laatikostot voidaan myös jakaa osiin sisälaatikoiden avulla. Laatikostot on mahdollista kätkeä myös kaapin ovien taakse, jos se tuntuu sopivan paremmin keittiön tyyliin.

Keittiön lisätyötilat

Tiskialtaan päälle on mahdollista asettaa sopivia työtasoratkaisuja ja  valutus- tai apualtaita. Näin pesualtaan tila voidaan muuntaa tarvittaessa ruuan valmistuspisteeksi. Pesualtaan alla olevaan kaappiin jää usein hukkatilaa viemäröinnin vuoksi. Tilan voi käyttää tehokkaasti ja ergonomisesti hyväksi, asentamalla allaskaapin tilalle vetolaatikosto, jossa voi säilyttää esimerkiksi pesu- ja siivoustarvikkeita.

Alasokkelin hyödyntäminen

Myös kaapistojen alasokkelin tilan voi hyödyntää säilytyksessä. Alasokkeliin voidaan sijoittaa esimerkiksi sokkelilaatikoita tai vaikkapa keskuspölynimurin rikkarasian. Sokkelilaatikossa voidaan säilyttää esimerkiksi kokoon taittuvaa keittiöjakkaraa.