Keittiöaltaat ja tiskialtaat

Keittiöaltaat

Keittiön altaat valmistetaan yleisimmin joko ruostumattomasta teräksestä tai komposiittimateriaaleista. Altaita on saatavissa eri levyisinä, syvyisinä ja muotoisina. Altaita kokonaisuudessa voi olla yksi, puolitoista tai kaksi. Lisäksi allaskokonaisuuksissa voi olla erikokoisia laskutasoja. Tiskialtaisiin saa lisävarusteina esimerkiksi kansia, joita voi käyttää lisätasona tai leikkuulautana, huuhtelukulhoja ja saippua-annostelijoita.

Stala-altaat, ruostumaton teräs

Stalan ruostumattomasta teräksestä valmistetut altaat varmistavat tyylin ja käytännöllisyyden.

Stala-altaat kivitasoihin

Stala-altaat kivitasoihin tuovat tyylitellyn ilmeen. Värivaihtoehtoina valkoinen ja musta komposiitti
sekä rosteri. Silgranit®-komposiittiataat ovat erittäin kestäviä ja lähes naarmuuntumattomia. Altaat voidaan asentaa päältä tai päältä huullettuina. Rosterialtaat voidaan asentaa myös tason alta.

Tiskialtaat moneen tarpeeseen ja keittiömalliin

Astioiden pesupisteessä voidaan käyttää joko työtasoon upotettuja tai alta kiinnitettyjä altaita. Altaita on saatavilla eri levyisinä, syvyisinä ja muotoisina. Suuret syvät altaat soveltuvat isojen astioiden tai vaikkapa uunipeltien pesemiseen. Tavallisen pesualtaan ja kaatoaltaan yhdistelmä tai yksi iso allas voidaan asentaa 600 mm leveään pöytäkaappiin. Kahden ison altaan yhdistelmä vaatii leveyttä pöytätasolta 800 mm.

Jos keittiössä on astianpesukone, riittää yleensä yksi allas. Huomioitavaa on, että altaiden molemmin puolin tulisi olla laskutilaa vähintään 400 mm. Allaskaappeihin on saatavissa tilaa säästäviä vesilukkoja, jolloin tilaa jää enemmän säilytystarkoituksiin. Astianpesukone sijoitetaan lähelle vesipistettä, jossa yleensä sijaitsee astianpesukoneen sulkuhana. Myös astianpesukoneen täyttö- ja poistoletkujen pituudet tulee ottaa huomioon konetta sijoitettaessa.

Terästiskialtaat

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut altaat pintakäsitellään yleensä ohuella keraamisella kerroksella, joka höyrytetään teräksen pintaan. Se suojaa allasta naarmuuntumiselta ja kulumiselta sekä antaa altaalle upean kiillon. Pinnoituksella saadaan myös teräsaltaille eri värisävyjä, kuten antrisiitti, kulta, pronssi tai kupari. Pieniin keittiöihin, esimerkiksi kesäasuntoihin, on tarjolla myös sähköliedellä varustettuja kompakteja tiskialtaita.

Komposiittialtaat

Komposiittialtaat valmistetaan akryylihartsilla yhteen sidotuista graniittikiteistä. Komposiittialtaat ovat erittäin kestäviä ja lujia, mutta myös joustavia. Komposiittialtaat kestävät hyvin lämpötilojen vaihteluja, iskuja ja naarmuuntumista. Ne on myös helppo pitää puhtaana. Komposiittialtaita saa useissa eri väreissä. Yleisimmin käytetyt värit ovat musta, valkoinen tai harmaa.