Hanat

Oras keittiöhanat on suunniteltu tarjoamaan keittiöllesi tyylikkyyttä, kestävyyttä ja käytännöllisyyttä. Korkea juoksuputki on suunniteltu niin, että korkeatkin astiat on helppo huuhdella. Juoksuputken voi asentaa hanan taakse tai jommallekummalle sivulle. Veden lämpötila ja määrä säädetään kevyesti vipua nostamalla ja kääntämällä.

Oikeanlainen hana -ratkaisu helpottaa arkea

Keittiön hanojen valinnassa kannattaa muotoilun ja kestävyyden lisäksi kiinnittää huomiota ekologisuuteen eli vedenkulutukseen. Monet hanamallit kätkevätkin sisäänsä erilaista vedensäästötekniikkaa. Käyttömukavuutta, ekologisuutta ja turvallisuutta voidaan lisätä hanojen elektronisilla ratkaisuilla. Hanat voivat esimerkiksi olla kosketusvapaita ja niissä voi olla juoksevan veden lämpötilanäyttö tai hanan yhteyteen voidaan liittää elektroninen pesukoneventtiili, joka sulkee venttiilin automaattisesti tietyn ajan jälkeen ja vähentää näin vesivahinkojen mahdollisuutta.

Koska keittiön vesihana on yleisimmin kodissa käytettävä laite, tulee sen sijoitteluun kiinnittää huomiota. II-keittiössä vesipiste kannattaa sijoittaa samalle seinustalle, jossa liesi sijaitsee. L- ja U-keittiöissä vesihana ja liesi voivat olla eri seinillä. Keittiön saarekkeeseen sijoitettu vesipiste lisää saarekkeen toiminnallisuutta.